VAN / EDREMİT - Mustafa Cengiz İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende,çeşitli şiirlere,müzik dinletisine,skeçlere,çeşitli yarışmalara ve gösterilere yer verildi.

Okulmuz müzik topluluğu büyük beğeni kazanırken yarışmalarda öğrencilerimizin çoşkulu anlar yaşadığı gözlendi.

Nis

Okulumuz Mart ayı en temiz ve düzenli sınıfımız 3/B’ye ödülünü verdik.

Ayrıca Mart Ayının Örnek öğrencileri de öğretmenlerinin elinden hediyelerini aldılar.

Projede Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz

Nis

2 Nisan Van’ın Düşman İşgalinden Kurtuluş gününü öğrenci ve öğretmenlerimizle kutladık.

Nis

Kütüphaneler Haftası dolayısıyla; Okul öncesi sınıflarımız kütüphanemizi ziyaret etti.

Mrt

Van İl emniyet müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Trafik Polisleri tarafından öğrencilerimize Trafik Eğitimi Dersi verildi.

Mrt

MEB tarafından Türkiye genelinde yapılan deprem tatbikatı okulumuzda da yaptırıldı.

Ock

Mustafa Cengiz Ortaokulu olarak 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının ilk yarısını tamamladık. Okul Müdürümüz Ahmet Ercüment KUYUCU sınıf bazında dereceye giren öğrencilere karne ve hediyelerini vererek başarılar diledi. Bizde sevgili öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik eder bütün öğrencilerimize iyi tatiller dileriz. İkinci dönem görüşmek üzere.

Ock

Okulumuzda Deneme sınavlarında başarı gösteren ve davranışlarıyla örnek olan öğrencilerimiz hediye çeklerini aldılar.

Ara

Edremit Kaymakamlığımızın desteğiyle okulumuz öğrencileri Van Müzesi’ni ziyaret etti.

Ara

Edremit İlçe Kaymakamımız Sn Yücel ERDEM, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Elif YÖRÜK ve Şube Müdürümüz  Mustafa IŞIK okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizle bir araya geldiler.

Kaymakam Bey öğretmenlerimiz ve  öğrencilerimizin sorun ve isteklerini dinledi. İstekleri not alan Kaymakam Bey bu konuda elinden geldiğince yardımcı olacağını belirtti. Okul öğretmenleri ile tanışıp sınıf ziyaretini yaptıktan sonra okulumuzdan ayrıldılar.

Sayın Kaymakam Beye ve  Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüze okulumuza gerçekleştirdikleri ziyaret için kendilerine teşekkür ederiz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü için pasta kesimi yapıldı. Okul Müdürümüz Ahmet Ercüment KUYUCU, okul müdür yardımcımız Mehmet Ferik CAMİYE de eşlik ettiler.

Van Valiliği tarafından gönderilen hediye kitaplar öğretmenlere dağıtıldı. Van Valiliğine gönderdiği hediye kitaplar için teşekkür ederiz.

Ardından ilkokul ve ortaokul öğretmenleri için akşam yemeği düzenlendi. Katılım sağlayan okul idaresi ve öğretmen arkadaşlara teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Şiddet ve İstismar konulu seminer düzenlendi. Seminere okul öğretmenleri

ve okul idaresi katılım sağladı.

Kas

Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa göçüşünün 85.yıldönümü dolayısıyla okulumuzda 10 Kasım Atatürk´ü Anma Programı gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN aramızdan ayrılışının 85. Yılı anma programı tüm yurtta olduğu gibi, okulumuzda da yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programda, Atatürk’ün Hayatı ve Fikirleri konusunda konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Anma programını okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz birlikte izlediler.